Wednesday, December 9, 2009

Survey: Beri Pendapat atau Komen anda tentang filem yang menarik

Hello Bloggers/Facebookers/etc,

Pastinya anda semua suka menonton filem tak kira samada filem itu adalah dari produksi tempatan ataupun antarabangsa. Ada dua jenis tontonan iaitu menonton filem berkenaan di pawagam ataupun menonton filem berkenaan dengan hanya membeli DVD.

So dengan pemahaman dan juga tarikan anda terhadap filem-filem yang ada di pawagam, berikan komen atau pendapat anda, apakah yang menarik perhatian anda untuk ke pawagam dan menyaksikan filem-filem dari tempatan ataupun antarabangsa. Dan apakah yang anda harapkan dari sesebuah penghasilan filem.

Survey ini akan berterusan selama 1 bulan. Luangkan masa anda untuk terus bercoret di sini!

-salam-

2 comments:

edzlin007 said...

saya suka menonton d pawagam kerana beri kepuasan yang lebih berbanding DVD. lagipun bunyi dan imej nya lg best. saya hanya beli dvd sebagai koleksi kalau filem itu terlalu best (tp tgk sekali). ada kalanya saya menonton filem yg sama berulang kali d pawagam.

untuk saya sukakan filem genre aksi atau komedi. kalau aksi, ia sesuatu yg tampak hebat, real, dan kelihatan logik. kalau komedi, ia mampu tinggalkan kesan lucu yg berbekas di hati. setakat ini, filem komedi tempatan yg saya masih ingat ialah setem.

Muhammad said...

cik ayu

me suka filem yang ada skrip yang kukuh. Dan jalan cerita yang bagus.

Plot story pun elok jerk disampaikan secara mudah , tepat n padat.

Jika cerita tu..sureal sekalipun. Ianya patut jadi real dalam ..dunianya.

Ambik contoh film yg me suka : ialah ... macam

" The kite runner " , dunia penceritaannya mudah. Skrip dia simple..tapi meyentuh perasaan.

Me selalu percaya..film yg bagus datang dari skrip yg gempak.
Macam " Budak Kelantan "..ianya hebat. Tapi untuk market komersil mmg lah orang tak berapa nak tgk. Tapi dari segi tema dan penceritaan..mmg mendalam dan amat bagus mutu kualitinya.

:)

Apa2 pun ramai orang..lagi banyak pendapat. Me cuma berikan my faktor : yang membuatkan me suka ttg sesuatu filem.

Cuba cari satu kelainan.
Malah kat malaysia nieh , me tgk. Ada banyak naskah buku , novel dan kartun bersiri..yang amat "cantik" . Untuk dijadikan sebuah filem.

Mungkin..sudah tiba masanya. Kita bagi peluang pada..produk-produk tempatan utk di hidupkan di wayang lebar.

:)